?


HAR DU NOEN GANG STILT DEG SPØRSMÅLET - HVORFOR HAR JEG IKKE HÅR UNDER ARMENE?

onsdag 26. september 2012

Dag 10 - Kunne du digget at typen din hadde barberte armhuler?

HVA HOLDER VI PÅ MED? HVEM VIL VI VÆRE?

I hårstudiet har jeg også snoket litt i den hårløse trenden i mannens gate. I følge en ny undersøkelse barberer 24% av norske menn armhulen (april, 2012). Plutselig føltes min egen satsning søkt, for dette i forhold er jo galskap! Jeg ante ikke at det var så mange som gjorde det. HVORFOR I ALL VERDEN? Så jeg spør like forundret; kan dere damer digge at mennene deres har hårløse armhuler? Kommer faktisk over flere forum som rommer denne diskusjonen og ser at - jo, flere kvinner foretrekker faktisk hårløse menn.

For meg blir dette veldig rart. Følger selvfølgelig uten vanskelighet tanken om at man må få være slik man er komfortabel med, men min personlige mening er likevel at dette er en utvikling i feil retning. Nok et kjønn som ikke kan akseptere seg slik de er? Speiler mennene seg nå i kvinnens objektifiserte kroppsbilde og fiksering? Er menn for bare armhuler synonymt til min kamp for hårete? Tror ikke jeg klarer å likestille disse to helt. Jeg forsøker å ta tilbake noe jeg har blitt "fratatt"; sexiness, (og rrrrrESPEKT!) bjuti og komfortabelhet MED hår - det naturlige - de fjerner seg fra det. For meg virker det som om historien gjentar seg. Eventuellt: Den ekspanderer. Guttene går i samme fellen. Hvordan startet denne trenden da? Og er det ingen som tenker på  å reagere? Må innrømme at jeg skuler mot pornoindustrien igjen, men opplys meg om du har noe info i denne saken. Fortell meg gjerne hvorfor det kjennes bra å være hårfri mann, eller dama til hårfri mann. Jeg undres! Og om argumentet er kosmetiske (Antageligvis, dessverre?)  i denne versjonen av hårdebatten også, gir jeg meg ende over. Da har vi jo alle blitt slaver av selvskapt hysteri.

3 kommentarer:

  1. det er først og fremst i homofili miljøer at menn barberer seg under armene. det har med selvfølelse å gjøre, man føler seg renere og svettelukten setter seg ikke i hårene. vil også råde deg til å slå av kommentarsperringen på bloggen din, du får nok færre kommentarer enn du kunne fått hvis man ikke måtte skrive inn kode og tall for å få den publisert.

    jeg syns du gjør en god jobb, du er tøff og utleverende, men prøv å være litt mindre fordomsfull. kan ikke alle bare gjøre det de trives med?

    SvarSlett
  2. Hei! Takk for støtten!
    Jeg trodde kommentarfeltet var åpent for alle? innbilte meg at jeg hadde skrudd på en slik instilling. Kanskje jeg ikke er så flink på det tekniske ved dette..

    Ønsker ikke å være fordomsfull, men det blir nok tydelig på hvilken side meningene mine tynger. Jeg skal selvsagt like fullt akseptere dem som ønsker å barbere seg, som de må akseptere meg og mine hår.
    Det jeg opplever som spesielt med mitt ståsted og som jeg ønsker at dere lesere skal huske på når dere leser; er at jeg i utgangspunktet også trives best med barberte armhuler. Det er slik det alltid har vært for meg. Bloggen er for meg en reise. Når jeg nå ser meg i speilet blir jeg nesten litt skremt. Men jeg øver meg hver dag, og har etterhvert i dette forskningsprosjektet avdekket flere og flere ting som gjør at jeg opplever barbert som "feil" og hårete som "riktig". I alle fall for meg. Men jeg opplever det bare riktig i hjertet, ikke i kroppen. Syns det er vanskelig å akseptere meg selv med hårete armhuler. Hvorfor det?

    Jeg har ikke hår under armene fordi det er det jeg trives med (forhåpentligvis endrer det seg litt etter litt hvis jeg fortsetter å ha dem). Men det er her jeg må stoppe opp:
    HVORFOR mistrives jeg med hår?
    HVORFOR trives du med mindre hår?
    HVORFOR er det det vi knytter til sexy og komfortabelt?
    Jeg sier ikke at det ene er rett og at det andre er galt, men jeg ønsker at vi stiller oss spørsmålet om HVORFOR vi gjør det og HVORFOR du får de svarene du får av å stille deg det første spørsmålet.

    En liten kommentar til det homofile miljøet: Her ser jeg på hårfjerning mer som en del av din identitet, et fellestrekk for din gruppe. Slik som feminister og hippier også kan bruke underarmshår meningsytring.
    Vet ikke om undersøkelsen har tatt hensyn til seksuell legning, men jeg vet at venner av meg (gutter) også fjerner hår uten å være homofile, og at det faktisk er ganske vanlig.
    Det jeg kunne ønske meg var at den "vanlige" mann (og kvinne) i gata, som ikke bruker kroppen til å tilhøre en gruppe i like stor grad, stiller seg spørsmålet om hvorfor vi har det kroppsidealet vi har, og først i etterkant av dette bestemmer seg for om man vil barbere eller ikke :) Da vet man i hvert fall hvorfor man gjør det, og det vil kanskje få flere til å tenke seg litt om, og til å forstå hva slags krefter som finnes blant oss i forhold til kroppsbildet.

    SvarSlett
  3. nei du har ikke slått av det i komentar fellte .man må skrive inn masse tall å sånn, du burde ta d vekk :(

    SvarSlett