?


HAR DU NOEN GANG STILT DEG SPØRSMÅLET - HVORFOR HAR JEG IKKE HÅR UNDER ARMENE?

onsdag 19. september 2012

Dag 3 - Avskrekkingsfasens tid


Som svar på gårsdagens undring, kom denne sangen til meg i dag.
La ørene dine fylles med armhulelovprisende toner mens du leser dagens innlegg:



"Snopek - Amrpit Shuffle"

Just lift your hands up in the air
Yeah yeah yeah
But don't be cool now 'cause we don't care
You can jump up and down in place

Then shove your pit in someones face

Hope that it's someone you dont li-li-li-li-li-li-li-like

Dette er jo en herlig oppdagelse - den kan brukes som hemmelig våpen! Alltid parat!

Har fått hendvendelser om å frisere håret når det en dag kommer så langt. Fletter er kommet inn som forslag. Hva tror dere?

Vet ikke hvor vidt det er hensiktsmessig å pynte på det som allerede er ekkelt... Som å dandere ornamenter i et gjørmehull, eller helle sjokoladesaus over blodpuddingen i håp om forbedring. Eller ER de egentlig ekle? Det i grunn ikke rart jeg har fordommer mot armhulehår når jeg ikke engang har sett dem, eller har blitt kjent med dem.

Dette sier flerkulturellesamfunn.no om fordommer:
"Ofte er våre fordommer bygget på feilaktig informasjon, og de gir et skjevt bilde av våre omgivelser. Dersom vi ikke er villige til å justere våre fordommer i nye møter, blir de fort en trussel mot mellommenneskelige (red. anm: mellomkroppslige) relasjoner. Dette kan få svært uheldige, ja farlige, konsekvenser. Våre fordommer behøver ikke nødvendigvis være negative, men de er gjerne oppfatninger og konklusjoner som trekkes uten tilstrekkelig kjennskap. I møtet kan  fordommer hindre en naturlig kommunikasjon og representere et problem i møte med ”den fremmede”."

Bestemte meg for å grave litt i hårhistorien for å avskrekke noen av fordommene mine og bli bedre kjent. Lover å ta dette med frisering opp igjen når den tid kommer, kanskje det kan bidra til utviklingen av forholdet å gjøre noe hyggelig sammen? 

Hår- og kroppshistorie henger tydelig sammen med de parallelle kulturstrømningene. Uten tvil. Som design og farger kommer og går i moteverden skjer det også forandringer i hårtrenden. Er ikke franske kvinner kjent for å være hårete? (Hårhimmelen! :D) Mange strømninger er dessuten tilknyttet religiøse ritualer. Buddhistiske munker barberer hodet som et symbol for avstanden til det materielle og i følge Profeten Mohammad skal muslimene fjerne både armhulehår og kjønnshår i renslighetens ånd. Hårfjerning har i langt tid vært ansett som noe rent. Å fjerne hår for hygiene ser også ut til å være de fleste jenters saklige argument for glatte armhuler i følge ulike diskusjonsfora på nett. Men hvorfor gjelder ikke det samme for gutta spør jeg da? Det er jo ikke som de stinker konstant med hår under armene?

Skjell var forgjengeren til barberhøvelen og shaving av kroppshår strekker seg så langt tilbake som i gamle Egypt. Enkelt og greit fordi kombinasjonen hår og varme og hygiene ikke var en enkel nøtt å løse. Uten dagens dusjmuligheter var sjansen for infeksjoner større med masse oppsamlende hår, så tradisjonene om et litt komplisert forhold til hår står sterkt.



Vår tids trend tyder mye på at kvinnens fjerning av armhulehår av estetiske grunner startet i det store USA rundt 1915. (Beklager for å beskylde Amerikanerne for nok et verdensproblem.) Til nå har kvinnene dekket seg til i store kjoler i flere lag, men kortermede kjoler hadde begynt å bruse i vinden - og ut av dem kom hårene i armhulen. Det å shave leggene slo faktisk rot i etterkant!
Den amerikanske handelsstand så sitt snitt til å entre et nytt marked og det tok ikke lang tid før de første reklamekampanjene førte til at barberhøvlene ble røsket ut av hyllene. Et bilde av idealkvinnen var plantet:
"The Woman of Fashion says the underarm must be as smooth as the face"

Hvor glemte vi oss på veien fra den hårete revolusjonen på syttitallet spør jeg bare?
Følg med i morgen for en innføring i underarmhårets funksjon og millimetermål av hårets lengde!
Aaaaaa Aaaaaa The armpit shuffle! Aaaaaa Aaaaaaa (Gitarsolo) SLUTT

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar